بنام خداوند جان و خرد
کمپین "ویلای سازی در نشل آری ولی تخریب دشت و مزارع خیر"

همتی بلند به وسعت دوست داشتن سرزمین مادری ما نشل
مدتی است این فکر ذهن مرا به خود مشغول کرده، شاید از وقتی که برای یافتن یک قطعه زمین برای یک از اقوام به زمین های اطراف نشل سر زدیم . تقریبا هیچ زمینی برای فروش نبود و اگر هم قطعه زمینی پیدا می شد قیمتش بسیار بالا بود. به طور متوسط سالانه قیمت زمین در نشل از رشد 30% برخوردار بوده است بطوریکه در 10 سال گذشته قیمت یک قطعه زمین از متری 10 هزار تومان به بیش 170 هزار تومان رسیده است. ویلاهایی که هر روز دشت های نشل را چون اژدهایی چند سر می بلعد و از |آن همه زیبایی و سر سبزی خشت و آجر و سیمان به جای می گذارد. همه ما به خوبی می دانیم که هیچ آینده ایی را نمی توان برای نشل تصور کرد بجز ویلاهایی که حتی به بستر رودخانه ها هم رحم نمی کنند.
براستی راه حل واقعی چیست ؟ تجربه هر چند کوچک من در اجرای یک طرح عمرانی در نشل ( طرح لوله گذاری نهر آب معروف به جاپشت به طول بیش از 2 کیلومتر)، نه تنها با استقبال شورای وقت مواجه نشد بلکه به شکایت و دادگاه ختم شد ولی خوشبختانه علی رغم همه مشکلات طرح به طور کامل اجرا و بسیار هم موفقیت آمیز بود و چه بسا با کمی درایت و دور اندیشی مسئولان محلی وقت در نشل تمام نهر های مزارع در نشل لوله گذاری می شدند.
هدف من از طرح موضوع این است انجام یک طرح در نشل بدون اطلاع رسانی عمومی و توجیح کامل همه افراد نه تنها به سرانجام نمی انجامد بلکه با انبوهی از فرافکنی، تهمت و در نهایت ابتر ماندن موضوع باقی می ماند.
برای امکان سنجی طرح مورد نظر بنده به اداره های زیربط مراجعه و دریافتم که عوامل اجرایی دخیل در این طرح نه تنها استقبال می کنند بلکه می تواند به عنوان یک تجربه موفق در نجات مزارع کشاورزی ، باغات و دشت های دیگر مناطق به عنوان الگو مطرح گردد.
طرح پیشنهادی: واگذاری بیش از 20 هکتار از مناطق نیمه مسطح واقع در شمال شرق نشل و بالای تپه معروف به شن کرور تخت و مناطق پایین نیتک بند از طریق اداره منابع طبیعی به اداره مسکن و شهرسازی آمل جهت ایجاد بافت جدید روستای نشل
  
شاید در تصور بالا نتوان بطور دقیق منطقه مورد نظر را نشان داد اما انجام این طرح کاملا عملی و ممکن خواهد بود.
آیا می دانید می توان از طریق اداره منابع طبیعی و خودیاری آب بافت جدید روستا را از درنه تنگه تامین نمود؟
آیا می دانید با ساخت بافت جدید دشت های نشل را برای آیندگان حفظ خواهیم کرد؟
ایا می دانید ادارات راه، منابع طبیعی، مسکن و شهرسازی، برق و .... تامین آب، برق، جاده و .... را اجتم خواهند داد؟
آیا می دانید بیش از 20 هکتار از منطقه بی آب و علف به یک دشت زیبا و سر سبز بدل خواهد شد؟
ایا می دانید با کشت برخی از زمین های واگذار شده می توان علوفه زمستانی دامداران را تامین کرد؟
آیا می دانید تنها را نجات دشت های نشل همین آزاد سازی است؟
آیا می دانید چه درامد قابل توجهی از محل فروش زمین های تفکیک شده برای ساخت مسکن کسب می شود که با آن می توان اقدامات بسیار مهم و اساسی دیگری از قبیل جاده، مسجد، مجتمع فرهنگی و ورزشی و .... ایجاد نمود؟
ایا می دانید عدم توجه ما به گسترش ویلا سازی در نشل ، آینده ای مثل اعراب و اسرائیل را برای نشلی ها رقم خواهد زد؟
ایا می دانید ........
و هزاران سوالاتی که بی پاسخ خواهند ماند.
کوتاه سحن آنکه هماهنگی اولیه با چند اداره و شورای نشل انجام و موافقت اولیه آنها کسب شد. بنده به عنوان یک نشلی و عضو کوچک امادگی کامل خود را برای تشکیل یک تیم قوی جهت پیگیری اعلام می دارم.
خواسته من از شما مخاطب نشلی این است با اطلاع رسانی این طرح به دیگر نشلی ها ، انتشار در سایت ها و شبکه های اجتماعی ، طرح در محافل عمومی و خانوادگی، صندوق های قرض الحسنه و ... به پذیرش همگانی و فراگیر شدن این طرح و فکر کمک کنید.
به کمک تک تک شما نشلی ها می توان این ایده نه چندان مبهم را به عمل بدل کنیم. باور داشته باشید، مثبت اندیش باشید وکمی همت کنید تا برای نسل های اینده لااقل میراثی بجا بگذاریم.
ما همگی به کمپین" ویلای سازی در نشل آری ولی تخریب دشت و مزارع خیر" می پیوندیم.
سبز باد و برقرار سرزمین مادری ما ، نشل سلمان نصرنژادنشلی آذر 92
|